Scilla_08.JPG   

SE JCH LP1 SKYBAR ATTENTION "SCILLA"

I drygt 13 år fick jag ha dig vid min sida. Scilla hunden man bara får en gång i livet. Allt var så enkelt med henne. Stencool i alla situationer, men med en härlig arbetslust. I Scillas värld var nog inte hon min hund utan jag var hennes människa, hon var alltid vid min sida och hade alltid ett öga på mig. Länk till rasdata

 scillamanilla2.JPG

Godkänd anlagsklass viltspår

utställning: 2 pris jaktklass

MH-beskriven 

2 X 1:a pris Lydnadsklass elit.

3 X 1:a pris elitklass jakt B-prov

Flera gånger provbäst.

Godkänt praktiskt jaktprov

1:a pris A-prov (elitklass)

 

 

DSC_1149.JPG

"Doris"

 

Världens snällaste drever!

 

 

 

 

 

P1010534.JPG

              

SJ(LÖ)CH SUCH HUNDSBACKENS CLURIGA CLARA

 

Clara vår första älghund lämnade oss alldeles för tidigt i njursvikt. Född 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   Rila.jpg

"RILA"

 

Rila min första labrador, född 1990. Hon lärde mig massor och var en riktig jaktidot. Vi lyckades få ett andra pris på B-prov i Ökl. Rila jagade allt vi ville hon skulle jaga, vi använde henne både som apportör o som stötande på klövvilt. När man spårade med henne var det till att sätta i hälarna i backen o bromsa, det gick så in i... Rila blev 14 år.

 

 

 

  

 

Blondie.jpg

 "BLONDIE"

 

Blondie var Rilas dotter, född 1993, men inte det minsta lik Rila. Vi startade bara på ett jaktprov, den miljön var inget för lilla Blondie. När Blondie var 2 år föddes Victor o det blev hennes livsuppgift att ta hand om barnen. Hon var med på lite andjakter o apporterade. Blondie blev bara 11 år.

 

 

 

 

 

 

 

Tjofsan.jpg

"TJOFSAN"

 

Tjofsan föddes 1987, hon hade alltså husse för sig själv innan jag kom in i bilden. En liten mysig taxfröken som även var duktig i skogen.

 

 

 

 

 

 

Klinga.JPG"KLINGA"

 

Klinga föddes 1990, och var både en smart o vacker smålandsstövare. Den enda av våra hundar som varit rolig att springa i vänstervarv med. Hon var rådjursren. En hund med mycket personlighet.

 

 

 

 

 

  

 

Elin.jpg

"ELIN"

 

Föddes 1993, Elin var en riktigt duktig jakthund som hade en inbyggd kompass o hade aldrig svårt att hitta hem. Elin älskade alla sina egna människor men var inte så förtjust i främmande folk. När hon var ung fick hon hänga med på retrieverträning o hon kunde oxå apportera o hade bättre avlämningar än många retriever.

 

 

 

 

 

 

 

Charlie.jpg"CHARLIE"

 

Charlie föddes 2000, han hann aldrig riktigt visa vad han dög till. Han dog i sömnen endast 3 år gammal.

 

 

 

 

 

 

 

                                       

Emma.jpg"EMMA"

 

Emma var min första egna hund, som jag köpte för mina sparade pengar. Hon var född 1978 och var en storvuxen Sheltis. Emma stannade hemma hos mina föräldrar när jag flyttade hemifrån.

 

 

 

 

 

"SPANA"

 

Spana var L-Gs första hund, född 1980. Vi ska se om det finns något foto på henne någonstans. L-G pratar mycket om denna lilla drever som tyvärr blev påkörd när hon endast var 5 år gammal.

 
stäng